Блог Змагання

Відбувся особистий Кубок України з пішохідного туризму в приміщенні

Денис Цветинович
1 Бер 2019

5

В останні вихідні зими, з 22 по 24 лютого 2019 року, у спортивному залі Тернопільської ЗОШ №16 ім. В.Левицького проходили змагання за Кубок України з пішохідного туризму серед дорослих.

Змагання в закритому приміщенні такого формату – особисті змагання на дистанції «Смуга перешкод», – проводяться в Україні вперше.
Цьогорічні змагання перевершили всі прогнози щодо кількості учасників: до Тернополя прибуло 92 спортсмени із дев’яти регіонів України. Також про рівень змагань свідчить те, що серед спортсменів були 7 майстрів спорту України зі спортивного туризму, 38 кандидатів у майстри спорту і 34 першорозрядники. Ще до старту учасників стало зрозуміло, що боротьба за перемогу на дистанціях буде безкомпромісною та непередбачуваною.

4
Урочисте відкриття Кубку України відбулось увечері в пʼятницю, 22 лютого, одразу після прибуття учасників. Із вітальним словом виступили Мацикур Віктор Степанович – начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Старичков Валерій Павлович – президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму, Серба Тарас Богданович – головний суддя змагань.

У суботу, 23 лютого, спортсмени змагались на особистій дистанції «Смуга перешкод» 4 класу складності, окремо серед чоловіків та жінок. Дистанція включала в себе підйоми по скельній ділянці та по вертикальній мотузці, спуски по вертикальній мотузці (в тому числі з умовним потерпілим), переправи через умовне болото, через яр, по колоді, а також похилі переправи вгору та вниз. Із десяти технічних етапів сім потрібно було обладнати своїми мотузками — навести поручні для переправ, спусків, траверсу, а потім їх зняти.

За результатами виступів на дистанції переможцем серед чоловіків став Пономаренко Максим (м.Київ), друге та третє місця, відповідно, вибороли Дихал Віталій та Кононець Євгеній (обидва – Чернігівська область). Найкращим із тернополян із десятим результатом став Заставний Іван (Тернопільська область, СТК «Легіон»).

3
Серед жінок на особистій дистанції перше місце у Кубку України виборола Півень Наталія (Чернігівська область), друге та третє місця відповідно — Гевко Юлія (Херсонська область) та Ленько Каріна (Тернопільська область, СТК «Легіон»).
У неділю, 24 лютого, спортсмени змагались на дистанції «Смуга перешкод», об’єднавшись у пари (звʼязки) – чоловічі та змішані. На цій дистанції знову серед найсильніших були Чернігівські спортсмени.

Серед чоловіків перемогу святкували Онищенко Сергій та Кононець Євгеній (Чернігівська область), друге місце зайняли Носков Ігор та Толстяк Михайло (Миколаївська область), третіми стали Носков Павло (Миколаївська область) та Іванов Роман (Вінницька область).

Серед змішаних звʼязок теж перемогли спортсмени з Чернігівщини – Півень Наталія та Журавльов Владислав, друге місце здобули тернополяни – Токар Оксана та Мороз Роман (СТК «Легіон»), третіми стали представники Херсонщини – Гевко Юлія та Трошин Андрій.

Переможці та призери змагань нагороджені Дипломами Федерації спортивного туризму України, медалями Мінмолодьспорту. Переможці також нагороджені подарунковими сертифікатами від мережі магазинів туристичного спорядження «Gorgany.com».

Організатори змагань відзначені Подяками Федерації спортивного туризму України.

Відеорепортаж зі змагань можна переглянути за посиланням.

Затверджені протоколи змагань.

Тарас Серба,
головний суддя змагань

Залишити коментар