Блог Новини ФСТУ

В Києві відбулася презентація нового спортивного ресурсу MIXSPORT.PRO

Надія Сичова
31 Жов 2018

29 жовтня, легендарний український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко презентував новий загальноукраїнський спортивний портал mixsport.pro, співзасновником якого він став. Презентація відбулася у приміщенні виставки-музею досягнень братів Кличків.
У заході брали участь: Володимир Кличко – фундатор проекту MixSport, Юрій Зозуля – засновник “Х-парку” та президент федерації вейкбордингу, президенти спортивних федерацій, провідні українські спортсмени та Олег Якимчук – директор Google Україна із зв’язків з органами державної влади.

Mixsport: що це?

Це єдина в Україні мапа спортивних арен, подій, закладів та послуг. Футбольні поля, спортивні школи та клуби, стадіони та басейни – всі спортивні майданчики зібрані на одній карті. Головний пошук працює за основними параметрами: геолокація спортивних закладів та види спорту. Користувачу зручно орієнтуватись серед спортивних послуг та локацій, знаходити тренерів, профільні федерацій та їх представників у регіонах. Ресурс покликаний сприяти розвитку спорту в Україні та пропагувати здоровий спосіб життя.

Основні завдання агрегатора:
– Швидко знайти спортивні локації та змагання за видом спорту, який цікавить;
– Отримати вичерпну інформацію щодо спортивних послуг локацій;
– Знайти кваліфікованого тренера або інструктора з того чи іншого виду спорту;
– Швидко знайти представника Федерації.

MixSport.pro – новий ресурс покликаний сприяти розвитку спорту в Україні та пропагувати здоровий спосіб життя.

«Ми хочемо, щоб це був сервіс, за допомогою якого за кілька секунд можна отримати детальну інформацію про будь-який вид спорту в Україні: де знаходяться офіси федерацій, де знаходяться спортивні секції, та багато іншого. Наша мета – через новий портал надати максимум корисної інформації про весь український спорт»,  – заявив Володимир Кличко під час презентації.

За його словами, за допомогою надсучасних IT-технологій команда порталу створила єдиний в Україні  сервіс, який об’єднає інформацію про всі спортивні установи, дитячі спортивні школи, тренерів, усі федерації під одним доменом. На ньому також є детальна інформація про час роботи спортивних секцій та спортивних залів.

Футбольні поля, спортивні школи та клуби, стадіони та басейни – всі спортивні майданчики зібрані на одній карті. Головний пошук порталу  працює за основними  параметрами: геолокація спортивних закладів та види спорту. Користувачу зручно орієнтуватись серед спортивних послуг та локацій, знаходити тренерів, профільні федерації та їх представників у регіонах.

Мапа порталу доволі проста і доступна. На ньому навіть можна подивитися, як виглядає та чи інша спортивна локація. А також – обрати собі персонального тренера. За допомогою цього порталу можна дізнатися і про нові види спорту, про які ще кілька років тому в Україні навіть не чули. Це -великий, сучасний майданчик, який допоможе молоді долучитися до занять спортом.

Технічну підтримку порталу надала всесвітньо відома кампанія Google. За словами директора з питань взаємодії з органами державної влади Google Україна Олега Якимчука, новий спортивний портал – це великий прорив в інформаційному полі України.

Як відзначив Володимир Кличко, портал буде постійно оновлювати базу даних, поповнюючи її новими спортивними локаціями, контактами організацій і федерацій, корисною інформацією.

Маємо надію, що комісія інфраструктурних проектів Федерації долучиться до ідей, які пропагуються цим порталом, і на мапі з’являться локації, пов’язані зі спортивним туризмом.

 

Залишити коментар