Блог Новини ФСТУ

Засідання Ради Міжнародної федерації спортивного туризму

Надія Сичова
26 Лис 2018

23-24 листопада в місті Гродно – Білорусь відбулось засідання Ради Міжнародної федерації спортивного туризму (МФСТ).

На порядку денному низка питань, пов’язаних з подальшою розбудовою МФСТ, а саме затвердження Положення про членство. Новим стало введення понять дійсного члена МФСТ та асоційованого члена. При цьому статус асоційованого члена МФСТ може бути наданий організаціям, які розвивають спортивний туризм та (або) види спорту, які базуються на ньому, діяльність яких розповсюджена на території відповідних держав, але не мають в своїх державах офіційного статусу національної федерації спортивного туризму чи не отримали в своїй державі акредитації в уповноваженому центральному органі влади з питань фізичної культури та спорту.

Рішенням Ради до МФСТ прийняті нові члени:  Латвія – Молодіжна Федерація спортивного туризму Латвії, як дійсний член та Таджикистан – Федерація спортивного туризму Таджикистану, як асоційований член. На черзі до лав МФСТ – відповідні організації зі спортивного туризму Азербайджану та Грузії, які висловили своє бажання стати членами МФСТ.

Наступне питання – це вибори керівних органів МФСТ:  президії МФСТ; Голови Ради МФСТ; президента та віце-президентів МФСТ.

Президентом МФСТ  одноголосно обраний Дубовік М. М. (Білорусь). Віце-президентами обрані Толстіхін Л. М. (Україна), Ярошевський О. Е. (РФ)

Головою Ради МФСТ обраний Юцявичус Альгимантас (Литва) – президент союзу мандрівників Литви.

Багато уваги Радою приділено затвердженню Календарного плану міжнародних змагань на 2019 рік, затвердженню нормативних документів, як то зміни до міжнародних Правил змагань в групі дисциплін «маршрут» та «дистанції», Технічного регламенту в групі дисциплін «маршрути», Методики суддівства звітів з туристських спортивних походів та інших.

Радою прийняте рішення про напрямки роботи МФСТ, які будуть проводити відповідні Комітети МФСТ, а саме: Комітет з дисциплін «маршрути», Комітет з дисциплін «дистанції», Комітет з міжнародної роботи, Комітет з просування діяльності в ЗМІ, Комітет з дитячо-юнацького і молодіжного туризму, Комітет з підготовки кадрів, Комітет з безпеки. До кожного комітету протягом двох тижнів члени МФСТ подають пропозиції з особистого складу.

Наприкінці засідання Ради були вручені посвідчення спортивних суддів міжнародної категорії, кандидатури яких були розглянуті й затверджені ще в лютому місяці на засіданні Президії МФСТ.Від України звання спортивний суддя міжнародної категорії отримали:Коган В. Г., Соколов В. А., Борискін В. М., Бабенко Ю. І., Колотуха О. В., Парчевський І. А., Сичова Н. П., Васильєв Ю. К., Трощенко В. О., Толстіхін Л. М. Вітаємо наших суддів з присвоєнням цього звання.

Протокол засідання за посиланням Протокол

Залишити коментар