Блог Новини ФСТУ

Зустріч із представниками Української федерації скандинавської ходьби

Надія Сичова
25 Бер 2019

За ініціативи Спортивного комітету України відбулася зустріч представників Української федерації скандинавської ходьби (UFNW) та ФСТУ з метою знайти точки дотику наших видів спорту та можливості надати скандинавській ходьбі працювати під гаслом Федерації спортивного туризму, як окремої спортивної дисципліни.

Від СКУ на зустрічі був присутній віце-президент СКУ – Олександр Брикульський. Від UFNW президент федерації Ігор Єфіменко, та віце-президент Тетяна Сіроткіна. Від ФСТУ – перший віце-президент Василь Дячук та віце-президент Надія Сичова.

В ході бесіди Ігор Єфіменко, який є засновником “Української школи скандинавської ходьби”, надав інформацію про історію і стан розвитку цього напрямку спорту.

“Українська федерація скандинавської (північної) ходьби” була заснована 22.02.2018 року на базі “Української Школи скандинавської ходьби”, яка працює в Україні з 2010 року. За цей час школа навчила 485 інструктора по всій країні, налагодила постачання палиць для скандинавської ходьби з 6 країн світу, залучила до занять скандинавською ходьбою більш 30 000 жителів України. Брала участь у змаганнях, які здійснювалися в різних країнах Європи, у тому й числі в чемпіонатах Європи. Тетяна Сіроткіна власне є переможцем чемпіонату світу зі скандинавської ходьби, який проходив з 30 червня по 1 липня 2018 року в Польщі, в якому брали участь більш 500 учасників з 14 країн світу.

Щодо  Української федерації скандинавської ходьби – це молода федерація, яка об’єднує 16 регіональних представництв в Україні (м. Київ, Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Рівненька, Полтавська, Одеська, Харківська, Херсонська, Черкаська області). Наразі здійснюється реєстрація 17-го представництва в Донецький області. Окрім того, федерація подала заявку на вступ до міжнародної організації північної ходьби ENWO (European New Walking Organization).

Федерація займається популяризацією скандинавської ходьби, організацією і проведенням змагань, фестивалів зі скандинавської ходьби в Україні. У федерації скандинавської ходьби є бажання і далі розвивати цей спортивний напрямок і перебувати в команді професіоналів – федерації спортивного туризму України.

Офіційний сайт Української федерації скандинавської ходьби: http://unwf.com.ua

Залишити коментар