Блог Новини ФСТУ

Спортивне життя країни не зупиняється!

Надія Сичова
1 Гру 2020

«Спортивне життя країни не зупиняється! Ми не можемо дозволити, щоб наші атлети знову залишилися без підтримки в такі складні часи для всього світу. Тому було прийнято таке рішення. Звичайно, учасники заходів мають продовжувати дотримуватися всіх санітарних і протиепідемічних умов та проводити заходи без глядачів. Учасники також здійснюватимуть обов’язковий щоденний контроль стану здоров’я», – таким чином зазначив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт щодо запровадження карантину «вихідного дня».

А в постанові головного державного санітарного лікаря України від 19.11.2020 №58 “Про затвердження протиепідемічних захолдів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19)” Постанова зазначається наступне:

  • Організатор спортивних змагань зобов’язаний призначити особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів та повідомити про них головного державного санітарного лікаря відповідного регіону.
  • Організатори забезпечують проведення експрес-тестування для визначення антигену до вірусу COVID-19.
  • Обов’язковою умовою для участі учасника/команди в змаганнях. згідно санітарних та протиепідемічних заходів і медичних рекомендації є подання на офіціцйному бланку, завіреному печаткою результату експрес-тестування на визначення антигену до вірусу COVID-19.

Особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів, надає організатор змагань і її кандидатура затверджується Наказом МінМСУ.

Такі наші реалії. А ми продовжуємо вести здоровий спосіб життя.

 

Залишити коментар