Блог Змагання

У Запоріжжі відбувся чемпіонат України зі спортивного гірського туризму

Надія Сичова
20 Жов 2020

8-11 жовтня у Запоріжжі на острові Хортиця відбувся XXIII чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, проведення якого планувалося на квітень цього року, проте у зв’язку з карантинними заходами було відкладено на невизначений період.Продемонструвати свою спортивну майстерність у найвідповідальніших змаганнях сезону зібралися учасники з 10 регіонів України, а саме: міста Києва, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Львівської, Одеської, Полтавської та Харківської областей України.Запоріжжя зустріло учасників останнім осіннім теплом «бабиного літа» і навіть невеличкий дощик наприкінці змагань не зміг зіпсувати виступів учасників. Дистанції змагань компактно розташувались на центральному скельному масиві острова Хортиця і, не зважаючи на не дуже велику висоту скельного полігону (в середньому 11-15 м), вирізнялися напруженістю, складністю, різноманітністю завдань. Чоловіки і жінки змагалися окремо на двох видах дистанцій V класу «Гірські перешкоди» та «Тактико-технічна».

IMG_20201010_175743_thumb  IMG_20201009_210622_thumb

 

Чемпіонами України з гірського туризму цього року стали Пігарьова Юлія (м. Київ) та Гажур Денис (Дніпропетровська область), срібними призерами в загальному заліку – Гончаренко Надія (Одеська область) та Мовчан Михайло (Київська область), бронзовими – Бебешко Світлана (Запорізька область) та Лисенко Ярослав (м. Київ).В окремих видах змагань призові місця розподілились наступним чином:Дистанція «Гірські перешкоди»:

Жінки

1 місце – Гончаренко Надія (Одеська область)

2 місце – Пігарьова Юлія (м. Київ)

3 місце – Бебешко Світлана (Запорізька область)

Чоловіки

1 місце – Лисенко Ярослав (м. Київ)

2 місце – Мовчан Михайло (Київська область)

3 місце – Гажур Денис (Дніпропетровська область)

Дистанція «Тактико-технічна»:

Жінки

1 місце – Пігарьова Юлія (м. Київ)

2 місце – Романенко Анастасія (Запорізька область)

3 місце – Гончаренко Надія (Одеська область)

Чоловіки

1 місце – Гажур Денис (Дніпропетровська область)

2 місце – Мовчан Михайло (Київська область)

3 місце – Євдокимов Денис (м. Київ)

Приємно відзначити, що поряд з досвідченими учасниками з’явились молоді перспективні спортсмени, які впевнено йдуть до своєї мети.

Переможці в окремих видах програми і у загальному заліку змагань були нагороджені дипломами Федерації спортивного туризму України та медалями Мінмолодьспорту, а також цінним призами від спонсора змагань інтернет-магазину «Колекція пригод alp.com.ua» (Андрій Осауленко).IMG_20201010_073105_thumb

Оргкомітет чемпіонату висловлює подяку за допомогу в організації змагань комунальному закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради в особі директора Олександра Романчука та Запорізькій обласній федерації спортивного туризму.

Протоколи змагань за посиланням Протоколи

 

 

Головний суддя чемпіонату, спортивний суддя 1 категорії Доценко Анна, м. Запоріжжя

2 комментарі(в) Додати коментар

  • А чому на сайті не має протоколів цих змагань?

  • Тому що, мабуть, не надали електронну версію.

Залишити коментар